IAAF cross Belfast – CC Hannuit

Hannuit 16

 

Belfast 16.01.16

Na een rustige periode hervatte ik vorig weekend het winterseizoen met de Antrim  IAAF cross in Belfast. Gesmolten sneeuw, veel regen = veel modder. Daar bovenop nog eens een sterk deelnemersveld. Samengevat: pittige cross! Ondanks de hogere trainingsvolumes kon ik met een goed gevoel lopen en zette ik een mooie prestatie neer: ik werd 7de en 3de Europese.

Deze wedstrijd was voor mij een zeer positieve ervaring na een moeilijke periode. Het gaf me het nodige vertrouwen en bevestiging dat ik opnieuw op de goeie weg ben. Vorige week kon ik dan ook een aantal vlotte trainingen afwerken waar ik weer met volle teugen kon van genieten.

Hannuit 24.01.16

Zo keek ik ook met veel vertrouwen uit naar de crosscup in Hannuit. Zaterdag kreeg ik echter last van keelpijn en ik voelde ook zondag dat ik niet helemaal in orde was. Toch heb ik geprobeerd om de wedstrijd hard te maken, maar al snel merkte ik dat ik mijn tempo niet kon aanhouden. Ik kwam kracht tekort en op zo’n modderige omloop kun je dat niet wegsteken. Het koste me heel veel moeite om de cross uit te lopen en ik ben heel diep gegaan om te finishen. Goed, ik word uiteindelijk nog mooi 2de, 1ste Belgische en ik behoud mijn leiderspositie in de crosscup. Op zich best wel een mooi resultaat, maar wel eentje die ik heb moeten bekopen met koorts, keelpijn en hoofdpijn…

Na een nachtje uitzieken is de koorts verdwenen, maar toch zal ik het deze week rustig moeten houden. Iets wat ik absoluut niet graag doe, maar nu even noodzakelijk is.

Wat staat er de komende weken op het programma? Veel rusten, nog wat studeren voor mijn examen van donderdag en dan weer opbouwen richting het Vlaams kampioenschap in Rotselaar.

Klik hier voor foto’s van Hannuit