Belgisch Kampioenschap Cross ’16

Gisteren stond alweer de laatste cross van het seizoen op het programma. Onder een stralende zon mochten we strijden om de Belgische titel. In de aanloop naar dit kampioenschap kon ik overal lezen hoe ik met gemak zou winnen. Maar dat liep toch net iets anders. Er werd best snel gestart en na een halve ronde kon ik al voelen dat het een zware wedstrijd ging worden. Het liep niet echt vlot en het ontbrak me aan de nodige kracht om snel een verschil te maken. Ik was natuurlijk maar met 1 doel aan de start verschenen en dat was die titel binnenhalen. Dus halverwege de koers besloot ik toch een versnelling in te zetten en al snel had ik enkele meters. Ik wist dat ik mijn tempo kon houden, ook al ging het moeizaam. De sfeer langs het parcours met de vele supporters was geweldig en duwde me richting de finish. Het was echt genieten!

Samengevat: een geslaagde afsluiter van een mooi winterseizoen: Belgisch kampioen beloften en senioren, winst in het eindklassement van de crosscup en niet te vergeten… de Europese beloftentitel! Hier kan ik met een fantastisch gevoel op terugkijken 🙂