EK Amsterdam – Nacht van de Atletiek

Foto: BELGA Photo, Jasper JACOBS
Foto: BELGA Photo, Jasper JACOBS

 

Vorige week maandag trokken we met een grote delegatie naar Amsterdam voor het Europees kampioenschap. Zelf moest ik wachten tot zaterdag om te starten. Ik voelde me al een kleine 2 weken heel erg goed. Ik kreeg echter veel last aan de rug en bil, een probleem dat ondertussen al meer dan een jaar aansleept. Maar goed, ik wist dat de conditie goed zat en nam me voor om van de wedstrijd te genieten.

Eindelijk werd het zaterdag en mocht ik mij opmaken voor de finale van de 5000m. Op de piste komen voor een vol stadium geeft echt wel een zalig gevoel! We stonden helaas slechts met 11 in plaats van 21 atletes aan de start. Na een eerste trage kilometer (3’21!) werd alles opengetrokken en zo viel ik na 2km al alleen, ook omdat heel wat meiden van mijn niveau afwezig waren. Met de toch wel felle wind viel dat niet mee. Uiteindelijk kon ik onderweg nog een aantal atleten oprapen en kwam ik als 7de over de finish. Voor mijn eerste EK bij de senioren is dit zeker een mooi resultaat, maar het is ook duidelijk geworden dat ik nog wat werk heb vooraleer ik aansluiting kan maken met de absolte top in Europa.

Ik merk wel dat ik algemeen stappen blijf zetten. Zo ben ik er in geslaagd om veel meer de rust te bewaren, beter te slapen en nog veel meer te genieten dan tijdens vorige kampioenschappen. Ook dit zijn dingen die je als atleet moet leren en kunnen bijdragen tot een goeie prestatie.

Morgen loop ik alweer een 5000m op de nacht van de atletiek in Heusden. Tot gisteren had ik nog twijfels over mijn deelname omwille van de last die heel fel opspeelt de afgelopen week. Toch ga ik morgen starten, omdat ik op dit moment volgens mij in staat ben om mijn beste tijd te benaderen. Ik krijg dit seizoen ook nergens nog een betere kans om een snelle, sterk bezette koers te lopen. Deze kans wil ik met beide handen grijpen. Hopelijk voelt alles morgen wat beter aan en kan ik nog eens laten zien waar ik toe in staat ben 😉