Start nieuw seizoen

 

Het is hier lange tijd stil geweest. Ik heb dan ook een lange rustperiode ingelast na mijn wedstrijd in Rio. Voor het eerst in jaren heb ik mijn loopschoenen 2 weken aan de kant laten staan. Ik heb genoten van een prachtige reis door Jordanië en Israël. Vooral mentaal was dat eens nodig. Ik ben met een fris hoofd en heel veel motivatie teruggekomen.

Ondertussen ben ik alweer iets meer dan een maand bezig met de wintervoorbereiding. De klachten die al meer dan een jaar aanslepen zijn helaas nog niet van de baan, maar we blijven zoeken naar een manier om de last onder controle te krijgen en te houden.

De eerste weken verliepen nogal moeizaam, wat natuurlijk normaal is. Toch zie ik al vooruitgang in de trainingen. Stilaan werken we wat hogere trainingsvolumes af en vandaag stond de eerste pittige training op het programma. In de gietende regen. Dat kan maar 1 iets betekenen: de crossen komen er aan!

Wat zijn mijn plannen voor komende winter? Zoals de voorbije jaren werk ik alle wedstrijden van de Crosscup af. Uiteraard staat ook het EK in december op het programma. Toch zie ik deze winter vooral als een tussenstap naar de zomer. Ik wil sterk en fris uit het winterseizoen komen, zodat ik volgende zomer opnieuw mijn hoogste niveau kan halen.

Zondag mogen we alvast even opwarmen met de CC Relays in Gent 🙂

De volledige kalender van de crosscup kun je via deze link bekijken.